vrijdag 17 december 2010

Hulp gezocht voor zwerfkatjes!

PS. Het zou geweldig zijn, als jullie allemaal dit artikel op jullie blog willen zetten!!
Lieve lezeressen,
vandaag een ander artikel dan jullie gewend zijn.

Ik zit namelijk met iets in mijn maag en ik weet echt niet hoe ik het moet aanpakken daarom vraag ik jullie hulp. (Voor de zwerfkatjes die nu in de sneeuw buiten moeten slapen in deze vreselijke kou)


Ongeveer 1.5 jaar geleden leerde ik Mayra kennen. Een ontzettend lieve vrouw, die al een heletijd voor zwerfkatten en opvang katten zorgt.

Als er een nestje kittens op straat wordt gedumpt, wordt Mayra gebeld en komt ze ze ophalen.

Mayra heeft een hart van goud, en doet zo ontzettend haar best voor haar zwerfkatten-opvang.

Ik heb al een aantal keren advertenties geplaatst op Marktplaats om te vragen of mensen wat spullen voor deze opvang heeft. (Zoals dekens, plaids, kussens, maar ook voer/of donaties) en dit was een groot succes.
Mijn huis was een opslag plaats voor dozen vol met spullen voor de katten.

Maar nu het weer zo ontzettend koud word buiten wil ik jullie allemaal vragen om met mij mee te denken.

Wat kunnen we voor deze stichting betekenen?
En natuurlijk hoe kan ik deze stichting onder de aandacht brengen?

Waarschijnlijk hebben jullie misschien wel iets meegekregen over een meneer die miljoenen heeft geschonken aan de zwerfkatten stichting? Nou, dat is namelijk niet helemaal waar..
Hier een link zodat jullie het zelf kunnen lezen.
 http://kattenbabbels.web-log.nl/mijn_weblog/2010/12/index.html

Ik wil echt alles voor deze stichting doen, ik vind het z'n vreselijk naar idee dat er nu dieren opstraat lopen in deze vreselijke kou! Moederziel alleen, of pas geboren kittens...

Dingen die nodig zijn :
- Dekens
- Kussens (liefst geen hoofdkussens)
-  Plaids
- Incontinentie-onderleggers (Werk je in een verpleeg- of ziekenhuis? Misschien kun je vragen of zij wat van deze peperdure onderleggers kunnen doneren?)
-
Een donatie in vorm van geld, katten medicijnen, of voer.

Zo heb ik de IKEA als eens gemaild, of ze misschien wat oude/kapotte fleece dekentjes hadden voor deze katten maar helaas, daar wilde ze niet aan meewerken.

De zwerfkatten stichting zit in het haven gebied van IJmuiden, en Mayra woont in Velsen-Noord.

Mochten jullie geld willen doneren, http://kattenbabbels.web-log.nl/mijn_weblog/2010/12/50-kerst-actie-weer-van-start-.html Zie dan dit artikel, tot en met 31 December wordt het met de helft verhoogd.

14 opmerkingen:

 1. Sneu he voor de zwerfkatjes :-(
  Wellicht is het een idee voor Mayra om vaste donateurs te werven ? Ben zelf al jaren donateur van Stichting Zwerfdier in Alkmaar, een soortgelijke kattenopvang, als ik het zo lees. Doneer elk jaar de vaste donatie, en regelmatig nog wat meer, bv met dierendag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat voor kussens zoek je precies? Geen hoofdkussens, maar waarschijnlijk ook niet van die kussentjes voor op de bank?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Cindy : Ontzettend bedankt voor je reactie! Ik zal je tip doorgeven aan Mayra.

  @ Elly : Kussentjes voor op de bank zijn prima hoor! Uitstekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat goed dat jullie dit doen! Helaas woon ik niet echt dichtbij :/ Maar vind het goed dat jullie dit doen in elk geval! :) Wat goed van die vrouw dat ze dat doet, vind het zelf ook altijd zielig als ik hier straatkatten/zwerfkatten zie, vooral tijdens de winter... Veel succes met jullie project!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ze hebben bij de kruidvat vaak van die acites dat je erg goedkoop hondenkussens (kan een kat natuurlijk ook op), matjes, speeltjes en voerbakjes kan inslaan. Daarnaast vraag ik me af of luiers duurder zijn dan incontinentie onderleggers? Anders zou je voor luiers kunnen gaan, die beslaan toch ook eenredelijk oppervlak allijken ze me niet praktisch voor op de vloer. Verder een basisschool benaderen en die lieve kleine kindjes inschakelen :p

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ Maccia : Ten eerste ontzettend bedankt voor je reactie! De incon. onderleggers zijn voor de ziekenkatjes die hun urine of ontlasting niet kunnen ophouden, of die overgeven. Het gaat er (helaas) dus om dat het op hun ondergrond komt te liggen. Dus het moeten echt matjes zijn zeg maar. Nogmaals, ontzettend bedankt voor je reactie en tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Tatjana,

  Wat goed dat je hier zo mee bezig bent! Jammer dat Mayra zo ver bij mij vandaan woont, ik had haar graag een handje willen helpen. Onze plaatselijke albert heijn laat ons sparen voor verenigingen en andere doelen. Een volle spaarkaart is bijv. 10 euro waard, en ik spaar voor het dierenasiel in mijn woonplaats. Misschien kan Mayra zich hier ook voor aanmelden? Ook heel slim dat je winkels benaderd voor restanten, grote ketens als Ikea doen hier vaak moeilijk over, maar probeer is wat kleinere winkeltjes, die zijn vaak behulpzamer. Dekens en kussen kun je vaak ook voor een prikkie bij de kringloop halen, en misschien hebben ze daar nog wel meer goedkope katten spulletjes :)! Tot slot; maak een website/blog voor Mayra met foto's en verhalen van de poezenbeestjes; zien is geloven! Zodra men kan zien wat Mayra doet zijn ze veel sneller geneigd dingen te doneren, men kan al snel denken dat het om bijv. oplichterij gaat.
  En dan reclame gaan maken voor die website, via internet {wat je nu ook eigenlijk al doet} verspreid nieuws zich heel snel en is het toegankelijk voor heel veel mensen. Heel veel succes! Poezenkroel van Nikki

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ Nikki : Lieve Nikki, wat een geweldige tips geef jij zeg! Ontzettend bedankt, ik zal het allemaal aan Mayra doorgeven. En de kringloop is ook een ontzettend goede tip van je zeg. Als ik het verhaal aan hun voorleg willen ze misschien wel wat dekens doneren aan Mayra. Nogmaals, ontzettend bedankt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik kan misschien wat absorberende matjes scoren, maar niet zo veel, moet nog even kijken =( En een dekentje =)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. hey, ik heb nog 3 of 4 ongebruikte kattenkussens liggen. Ik had een keer die barcodes opgestuurd van Purina One kattenvoer en ipv 1 kussen kreeg ik een doos met 10! Ik heb de meeste weggegeven maar heb dus nog wat over. Ik wil wel weer gaan sparen, en misschien willen andere mensen ook meesparen. Met een beetje mazzel krijgen we weer een doos van 10 kussens binnen per inzending. xx

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Supertof!
  Helaas hebben we hier niet veel spul over...
  We hebben ook echt geen kat ofzo, jammer :(

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat lief van je! Ik heb een jaar geleden ook zoiets gedaan, moest een thuis zoeken voor meer dan 12 katten maar helaas waren het volwassen katten en slechts 5 ervan hebben een thuis gevonden waarvan 2 bij ons :(
  Heb toen gemaild naar hartvoordieren en ze hebben er een stukje ingezet, misschien kun je dat ook doen? Ook in een plaatselijke krant kwam er een heel artikel.
  Ik zal dit zeker op mijn blog plaatsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. wauw echt goed dat je hier aan mee helpt ♥
  ik heb nog een mandje, helemaal nieuw, zoeken jullie zulke ook? zoja, hoe gaat dat in zijn werk? (het is een kattenmandje, zacht, mijn kat wil er niet in slapen) ik hoop dat ik snel iets van je hoor (het liefst in mijn eigen gastenboek, op weblog) anders vergeet ik het allemaal. ♥

  x

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achter laat!